zonnepanelen systeem instaleren?

Wanneer je voor onze zonnepanelen kiest, installeren we deze op afspraak op je dak. Je bent waarschijnlijk benieuwd naar wat we tijdens deze dag precies doen. Daarom hebben we onze werkwijze stap voor stap uitgeschreven.

  1. We komen langs

  Op de afgesproken datum en tijd komen we met 3 installateurs bij je langs. We verwachten dat de installatie een dag duurt. Van tevoren hebben we de situatie van je huis ingeschat. Hierdoor weten we of we een ladder of steiger moeten neerzetten. We plaatsen altijd eerst een valbeveiliging voordat we beginnen. Om het zonnepanelen systeem zo snel mogelijk te plaatsen, proberen we zo dicht mogelijk bij je huis te parkeren. Het is daarom handig als je van tevoren obstakels naast je huis verwijdert, zoals een auto. Zo kunnen we snel je dak op.

  2. Zonnepanelen plaatsen

  Na de koffie gaan we je dak op om de zonnepanelen te plaatsen. We gebruiken dakhaken en rails als montagematerialen. Eerst plaatsen we de dakhaken om de panlatten die onder je dakpannen zitten. Hierop monteren we vervolgens de rails. Als laatste stap monteren we de zonnepanelen op de rails en leggen we alvast de kabels naar de plek waar de omvormer komt.

  3. Omvormer plaatsen

  We plaatsen een omvormer in je huis en sluiten deze aan op je zonnepanelen. De omvormer zet de opgewekte gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom. We installeren hem zo dicht mogelijk bij de panelen. Op deze manier ontstaat er zo weinig mogelijk energieverlies via de kabels. Bij de meeste daken is de ideale plek op zolder.

  4. Omvormer aansluiten op je groepenkast

  We trekken een kabel van de omvormer naar je groepenkast. Hierna kun je de opgewekte energie gebruiken voor de apparaten in en rondom je huis. Heb je een aparte groep voor je wasmachine? Dan plaatsen we in de buurt van de omvormer een PV verdeler in plaats van je bestaande stopcontact. De PV verdeler heeft een stopcontact die je weer kan gebruiken voor je wasmachine.

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *