Vorige slide
Volgende slide

Compleet zonnepanelen systeem voor bedrijven

Solarstars is gespecialiseerd in het installeren van complete solar systemen. Wilt u zakelijk zonnepanelen kopen maar weet u niet welk merk u wilt. Wij weten wat de beste zonnepanelen zijn op dit moment en welke de beste prijs kwaliteit verhouding hebben. We werken uitsluitend met A-kwaliteit zonnepanelen, omvormers en onder constructie. Elk onderdeel sluit goed op elkaar aan zodat het systeem optimaal presteert.

zakelijk zonnepanelen kopen?

Zonnepanelen zijn er in diverse kwaliteiten en prijsklassen. Het ene zonnepaneel kan misschien goedkoper zijn, maar levert minder rendement op dan een duurder zonnepaneel.

Bij de keuze voor zakelijk zonnepanelen is het daarom belangrijk om altijd uit te gaan van een optimaal rendement voor uw situatie.  Het optimale rendement is afhankelijk van allerlei factoren, zoals kWu per zonnepaneel en schaduwinval. 

zonnepanelen zakelijk

"Ruime ervaring in EPC projecten, zoals een zonnedak, zonnepark of zonneweide. Door onze solar ervaring en gestandaardiseerde manier van werken, kunnen wij de bouwtijd voor u project minimaliseren"

in 4 stappen zakelijk zonnepanelen aanschaffen:

Bij Solarstars werken we uitsluitend met materiaal van topkwaliteit, en houden we daarnaast altijd de opbrengst voor ogen. We werken uitsluitend met a-kwaliteit merken, waar we al jaren mee werken. Allereerst beginnen we met het maken van een goed systeem ontwerp en berekenen graag voor je wat in jouw situatie de beste zonnepanelen zijn.

Bent u aan het oriënteren of u  zakelijk zonnepanelen wilt aanschaffen? Solarstars helpt u graag!
Wij hebben veel ervaring met zonnepanelen projecten voor het MKB en ook vele SDE+ trajecten succesvol afgerond.

fiscale voordelen zonnepanelen voor bedrijven

Wilt u zonnepanelen zakelijk kopen dan brengt dat een aantal grote voordelen met zich mee. Uiteraard is het goed voor het milieu, maar uiteraard is het zakelijk ook financieel erg interessant. De overheid in Nederland heeft als doel gesteld om 49 % minder Co2 uit te gaan stoten in 2030. Bedrijven hebben hier een groot aandeel in en Solarstars wil zoveel mogelijk bedrijven helpen te verduurzamen. Om dit doel te bereiken zijn er een aantal stimuleringsregelingen om bedrijven te helpen met verduurzamen. Het opwekken van eigen energie door middel zonnepanelen is een hiervan een onderdeel.

Hieronder de voordelen voor zakelijk zonnepanelen kopen:

Met zonnepanelen wekt u zelf energie op. U bespaart hiermee op de energierekening. De kosten voor aanschaf en installatie kunt ook nog eens aandragen als kosten. Hierdoor hoeft u aan het eind van het jaar minder belasting te betalen. Bovendien kunt u de BTW terugvragen voor zowel de zonnepanelen zelf als de installatie ervan.

U mag de zonnepanelen over een periode van 20 jaar afschrijven (bron). U mag dus 20 jaar lang kosten opvoeren, wat de (toekomstige) winst lager uit laat komen. Hierdoor hoeft u minder belasting te betalen. Uw boekhouder kan u hier meer over vertellen.

De nieuwe terugleversubsidie gaat op 1 januari 2021 van start en vervangt de huidige salderingsregeling. Bedrijven kunnen door middel van deze subsidie een vergoeding ontvangen voor stroom die aan het elektriciteitsnet wordt teruggeleverd. Op RVO.nl komt een loket waar bedrijven deze regeling aan kunnen vragen.

De SDE++ regeling is bedoeld voor grote projecten vanaf ongeveer 500 zonnepanelen. Met deze stimuleringsregeling ontvangen bedrijven een vergoeding voor elke opgewekte kWh. Er is jaarlijks een beperkt budget beschikbaar (€5 miljard in 2020). Bedrijven dienen zich vooraf in te schrijven om hier aanspraak op te maken.

Deze regeling is bedoeld voor kleine projecten met een minimale investering van 15kW en een maximale aansluiting van 3x80A. Met de Energie-investeringsaftrek (EIA) kunt u 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dit levert gemiddeld 11% belastingvoordeel op. Ook voor deze subsidie is een beperkt budget beschikbaar en dient vooraf aangevraagd te worden. De regeling wordt uitgevoerd door Agentschap NL en de Belastingdienst.

Met deze investeringsaftrek kunt u tot 28% van de investeringskosten in zonnepanelen aftrekken van de fiscale winst aan het eind van het jaar. De zakelijke investering moet tussen de €2.401 en €323.544 zijn. De verschillende schalen vindt u in deze tabel

Met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) mag u nog eens 36% van de fiscale winst aftrekken. De MIA is een subsidie voor de aanschaf van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Lange tijd werden zonnepanelen tot deze groep gerekend, maar vanaf 2020 wordt een strenger beleid gevoerd. Bekijk de Milieulijst om te ontdekken of uw investering in aanmerking komt.

Met de VAMIL kunt u een investering in milieuvriendelijke apparatuur tot 75% op een willekeurig moment afschrijven. Door willekeurig afschrijven verkleint de fiscale winst en betaalt u minder belasting in een jaar. Ook voor de VAMIL geldt dat het betreffende product op de Milieulijst moet staan.

zonnepanelen zakelijk kopen
subsidie zonnepanelen zakelijk 2022

Wilt u SDE subsidie aanvragen voor zonnepanelen?

Nieuwe ronde:

De SDE++ 2022 begint op dinsdag 28 juni 9:00 uur en sluit op donderdag 6 oktober 17:00 uur. Voor de SDE++ 2022 is een budget van € 13 miljard beschikbaar.

Vraag de SDE ++ subsidie op tijd aan en stuur het formulier voor 6 oktober 2022 naar ons op. Dan vragen wij voor u de SDE++ subsidie voor uw PV-systeem zo snel mogelijk aan. Als u een SDE++ beschikking ontvangt, wordt de subsidie toegekend voor  15 jaar.

In totaal is hiervoor 13 miljard euro beschikbaar.