Previous
Next

Complete zonnepanelen systeem voor bedrijven

Solarstars is gespecialiseerd in het installeren van complete solar systemen. We werken uitsluitend met A-kwaliteit zonnepanelen, omvormers en onder constructie. Elk onderdeel sluit goed op elkaar aan zodat het systeem optimaal presteert.

zakelijk zonnepanelen kopen?

Zonnepanelen zijn er in diverse kwaliteiten en prijsklassen. Het ene zonnepaneel kan misschien goedkoper zijn, maar levert minder rendement op dan een duurder zonnepaneel.

Bij de keuze voor zonnepanelen is het daarom belangrijk om altijd uit te gaan van een optimaal rendement voor uw situatie.  Het optimale rendement is afhankelijk van allerlei factoren, zoals kWu per zonnepaneel en schaduwinval. 

"Ruime ervaring in EPC projecten, zoals een zonnedak, zonnepark of zonneweide. Door onze solar ervaring en gestandaardiseerde manier van werken, kunnen wij de bouwtijd voor u project minimaliseren"

in 4 stappen een passend voorstel voor uw bedrijf

Bij Solarstars werken we uitsluitend met materiaal van topkwaliteit, en houden we daarnaast altijd de opbrengst voor ogen. We werken uitsluitend met a-kwaliteit merken, waar we al jaren mee werken. Allereerst beginnen we met het maken van een goed systeem ontwerp en berekenen graag voor je wat in jouw situatie de beste zonnepanelen zijn.

Subsidie zonnepanelen aanvragen

Wilt u SDE subsidie aanvragen voor zonnepanelen?

Nieuwe ronde: 21 september t / m 14 oktober 2021

Vraag de SDE ++ subsidie op tijd aan en stuur het formulier voor 14  oktober 2021 naar ons op. Dan vragen wij voor u de SDE++ subsidie voor uw PV-systeem zo snel mogelijk aan. Als u een SDE++ beschikking ontvangt, wordt de subsidie toegekend voor  15 jaar.

In totaal is hiervoor 5 miljard euro beschikbaar.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Eén van de fiscale voordelen is de Energie-investeringsaftrek (EIA). Voor 2020 geldt een aftrekbedrag van 45 procent. Dit betekent dat u dit percentage van de investeringskosten kunt aftrekken van de fiscale winst. Zowel de aanschafkosten van het zonnepanelen systeem als het installeren of monteren ervan komen in aanmerking voor de EIA-subsidie. Dit bedrag komt bovenop de gebruikelijke afschrijving. Het resultaat is dat u uiteindelijk minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting betaalt. De regeling wordt uitgevoerd door Agentschap NL en de Belastingdienst.

Als u vanuit zakelijk oogpunt wilt investeren in zonnepanelen, is het verstandig de mogelijkheden van de KIA te benutten. Dit is een extra aftrekpost voor investeringen die de fiscale winst van een bedrijf verlaagt.

 

Eventueel kan een onderneming ook gebruik maken van de regeling Stimulering Duurzame Energie (SDE+) van de landelijke overheid. Als uw organisatie meer dan (of) 15 kWp hernieuwbare energie opwekt komt u in aanmerking voor subsidie per geproduceerd kWh (tot 15 cent per kWh). Hierdoor wordt het prijsverschil tussen het afnemen van grijze stroom (voordelig voor bedrijven) en het opwekken van groene stroom gecompenseerd.