de dakscan zonnepanelen van solarstars

Onze dakscan voor zonnepanelen is een  tool die nagaat wat er bij komt kijken als je zonnepanelen laat installeren op jouw dak. Je weet precies waar je aan toe bent. Op basis van uw locatie en jaarlijkse energie verbruik geven wij jou advies en ontvang je een offerte.

Kom er achter of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Wij kijken hoeveel zonnepanelen passen op jouw dak. Ontdek in één minuut jouw rendement als je zonnepanelen aan wilt schaffen.

  1. Ontdek in één minuut jouw rendement!
  2. Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?
  3. Hoeveel panelen passen op jouw dak?
  4. Hoe kan ik besparen met energie?
  5. Voor zakelijke projecten en particulieren

Binnen 1 werkdag heb je van ons een reactie en bespreken we samen de mogelijkheden.

Dakscan zonnepanelen:

Wil je ook het verschil maken door je woning of pand te verduurzamen met zonnepanelen?

Doe de nu gratis dakscan voor zonnepanelen:

Particulier
zakelijk
DAKSCAN ZONNEPANELEN

Tips voor aanschaf van zonnepanelen

Wil je jouw pand verduurzamen met zonnepanelen, dan is het belangrijk om op deze vier punten te letten.

Zonnepanelen staan het liefste in de zon! Bij het aanschaffen van  zonnepanelen, is het belangrijk om goed  onderzoeken te doen om te kijken hoeveel zon er op jouw dak valt. Een dak op het zuiden levert het meeste rendement op. Zonnepanelen op daken op het oosten of westen zijn vaak alsnog rendabel, maar kunnen wel tot een 20 procent lager rendement opleveren. Met de online dakcheck van Solsrstars kun je eenvoudig controleren of jouw dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen.

Je kan het dak van je huis bedekken met verschillende type zonnepanelen. Welk soort zonnepanelen je kiest, bepaalt hoeveel opbrengst je uit zonnepanelen kan halen voor je woning of bedrijfspand.

  1. Polykristallijn zonnepanelen: zijn goedkoper dan monokristallijn zonnepanelen, maar leveren wel iets minder energie op.
  2. Monokristallijn zonnepanelen: zijn populair om hun zwarte uiterlijk, wat esthetisch vaak als mooier wordt gezien dan de blauwe polykristallijne zonnepanelen.
  3. Dunne film zonnepanelen: vinden veel mensen vaak het mooist, maar brengen de minste energie op. De panelen hebben een uniform zwart uiterlijk, zonder de witte lijnen die op de monokristallijn zonnepanelen te vinden zijn.
  4. Glas-glas zonnepanelen: zijn het meest efficiënt. De panelen gaan het langst mee en brengen de meeste energie op, maar zijn het duurste type zonnepanelen op de markt.

Om in te schatten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om een gewenste energieopbrengst te behalen, is het belangrijk dat je weet wat het jaarlijkse stroomverbruik (kWh) van jouw huis is. Ook is het nodig om de wattpiek (Wp), het vermogen dat 1 zonnepaneel oplevert, te weten. Gemiddeld ligt het vermogen van zonnepanelen tussen de 350-400 wattpiek. Door jouw jaarlijkse stroomverbruik met 1,1 te vermenigvuldigen en vervolgens te delen voor het Wp van 1 zonnepaneel, kun je achterhalen hoeveel panelen je ongeveer nodig hebt voor jouw woning. 

 

Rekenformule: 
[jaarlijks stroomverbruik] x 1,1 / [ Wp van 1 zonnepaneel ] = aantal panelen dat je nodig hebt voor jouw huis / bedrijfspand.

 

Schat ook in of je stroomverbruik de aankomende jaren zal veranderen. Ga je bijvoorbeeld een elektrische auto aanschaffen of staat een gezinsuitbreiding op de planning, dan kan het verstandig zijn om meer zonnepanelen aan te schaffen. 

Zonnepanelen die in de schaduw liggen, produceren minder energie. Heeft jouw huis bijvoorbeeld een dakkapel die mogelijk een paar uur per dag schaduw werpt op één of meerdere panelen, dan kan deze schaduw ervoor zorgen dat alle zonnepanelen minder stroom opleveren.

1. Serieschakeling

Zonnepanelen zijn vaak in een serie geschakeld. Dit is een goedkopere manier om zonnepanelen te installeren. Er loopt dan één hoofdkabel door elk zonnepaneel en de opgewekte energie wordt van paneel naar paneel doorgegeven. Het zonnepaneel dat minder energie opwekt, geeft ook minder energie door. Wil je dit niet? Dan kun je ervoor kiezen om de zonnepanelen met een parallelschakeling te laten installeren.

2. Parallelschakeling

Bij een parallelschakeling zijn de zonnepanelen met extra (micro)omvormers in verschillende series van geschakelde panelen verdeeld. Wil jij minder dan twaalf zonnepanelen installeren, dan is het verstandig om te kiezen voor een micro-omvormer. Per micro-omvormer kun je één specifiek paneel los schakelen, waardoor alle andere zonnepanelen samen optimaal blijven presteren.