Financiering Zonnepanelen

Financieren van zonnepanelen

Met de huidige prijzen van zonnepaneel en de energie prijzen is de aanschaf van zonnepanelen zonder subsidie al een rendabele investering. Veel mensen kiezen er daarom voor om spaargeld te investeren in zonnepanelen. Maar er zijn meer mogelijkheden voor financiering van uw zonnepanelen. Op deze pagina zetten wij de verschillende mogelijkheden voor u uiteen.

Zonnepanelen kopen

Als u overweegt om zonnepanelen te kopen dan komt er veel op u af. Nog voordat u gaat nadenken over de financiering van uw zonnepanelen is het goed om stil te staan bij de volgende vraag. Bent u een product aan het kopen? Of investeert u om een bepaalde besparing te realiseren? Omdat wij het belangrijk vinden dat u goed geïnformeerd bent leggen wij in dit artikel uit waarop u moet letten als u zonnepanelen wilt gaan kopen
Wat kosten zonnepanelen?

Bij een investering in een zonnepanelensysteem zijn de panelen vaak de grootste kostenpost. En de kosten van zonnepanelen kunnen enorm verschillen. Als u meer wilt weten over de kosten van zonnepanelen dan is dit artikel aan te bevelen.

Rendement zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen zijn maar voor een deel bepalend voor het uitendelijke rendement van een investering in zonnepanelen. Als u op zoek bent naar meer informatie over het rendement op een investering in zonnepanelen dan kunt u hier verder lezen. Lees ook meer informatie over zonnepanelen salderen.

Levensduur zonnepanelen

Ook de levensduur van een systeem bepaalt hoe groot het rendement op de investering is. Lees wat Solarstars u kan vertellen over de levensduur van zonnepanelen.

Subsidie
Landelijke subsidie zonnepanelen

subsidie zonnepanelen

Voor particulieren is er momenteel geen landelijke subsidie beschikbaar. De reden hiervoor is dat de aanschaf van zonnepanelen ook zonder subsidie een zeer rendabele investering is. Het is dus ook niet waarschijnlijk dat er voor particulieren ooit nog een subsidie voor zonnepanelen zal komen. Wel kunnen particulieren de btw op zonnepanelen volledig terugvragen.

Voor bedrijven is nog wel subsidie beschikbaar om de investering rendabel te maken. De overheid stimuleert bedrijven om te investeren in zonnepanelen doormiddel van de SDE subsidie.

Lokale subsidies

Veel provincies en gemeenten hebben jaarlijks een eigen subsidieregeling voor duurzame energie. Of dat bij uw gemeente of provincie ook het geval is, kunt u zien op de pagina subsidies of navragen bij uw gemeente. Solarstars helpt u graag bij het uitzoeken van lokale subsidiemogelijkheden en kan u ondersteunen bij de aanvraag.

Financiering (Hypotheek-)renteaftrek

Ook als particulier kunt u in aanmerking komen voor fiscaal voordeel. Installatie van zonnepanelen of zonneboilers wordt gezien als verbetering van uw huis. Als u voor deze investering een lening afsluit, kunt u de rente dan ook opvoeren als aftrekpost. Ook kunt u in uw (bestaande of nieuwe) hypotheek extra ruimte opnemen voor zonnepanelen of een zonneboiler. De rente daarvan is ook aftrekbaar.

Leningen

Wanneer u wel wilt investeren in zonnepanelen, maar u heeft niet de mogelijkheid om te investeren, kunt u een lening aanvragen. Er zijn verschillende leningen beschikbaar voor duurzame investeringen. U kunt meer lezen over leningen voor zonnepanelen op deze pagina.
Vrijblijvend advies aanvragen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *