Zonnepanelen schoonmaken?

Om uw rendement optimaal te houden is het belangrijk uw installatie regelmatig te laten reinigen. Door weer, wind en uitlaatgassen in de lucht ontstaat er namelijk een vuile laag op uw installatie waardoor zonlicht minder goed door kan dringen. Onderzoek heeft uitgewezen dat reiniging wel 15% rendementstoename kan opleveren!

Voor de particuliere reiniging van de zonnepanelen werken we met telescopische stelen met ultra zachte borstels. Deze worden gevoed met osmose water. De telescopische borstels maken het mogelijk om veilig en uiterst efficiënt vanaf de grond uw panelen te reinigen. Voor zakelijke reiniging maken we indien toepasbaar gebruik van een schoonmaakrobot. Het reinigen van de panelen draagt bij aan een optimaal rendement voor uw panelen en is essentieel voor een lange levensduur en maximale opbrengst van uw installatie.

Vraag naar de mogelijkheden voor het laten reinigen en/of het afsluiten van een onderhoudscontract voor uw zonnepaneel installatie. (Bij hogere of moeilijk bereikbare gebouwen of daken wordt gewerkt met hoogwerkers. Wij maken gebruik van speciale hoogwerkers welke de mogelijkheid bieden om vanuit de straatkant aan beide kanten van uw gebouw te werken.)